dilluns, 22 de març del 2010

Avui ha plogut

Avui ha plogut i no hem pogut treballar a l'hort.
Per això busquem informació a internet sobre les nostres plantes.
Per cert! Durant el cap de setmana les síndries han crescut molt!!!
Les nostres plantes:
Maduixeres: Planta que les seves fulles no cauen (perenne). Les seves fulles tenen forma de tres fulles juntes, com els trèbols. Fa flors blanques i després en surt el fruit que és la maduixa. Les maduixeres es van fent grans i fan noves plantes.
Una maduixa és una fruita petita, carnosa, de color vermell fosc i en forma de cor. Té molts pinyolets a la part de fora. Les maduixes es poden menjar soles, amb nata o amb suc de taronja.

Síndries: Planta que només dura un any (anual). La tija té molts pèls que rasquen, aspres. Fa una flor groga i després surt la síndria.
Una síndria és una fruita de forma rodona, molt grossa, amb la pell gruixuda, de color verd, i la polpa tova i molt sucosa, de color vermell. Té moltes llavors de color negre. Es menja crua a tallades i és molt dolça i refrescant. Si plantem les llavors, ens sortiran sindrieres.

Una coliflor és una hortalissa de la família de la col. Es menja la flor, que és molt grossa i de color blanc. Té una olor forta i es menja bullida, acompanyada de mongetes, o gratinada.

Carxofera: Planta perenne amb flors de color blaves-violetes que són les carxofes. Ens mengem la flor.
Una carxofa és una flor comestible de color verd que té una forma com de pinya, amb moltes fulles gruixudes que es poden separar una a una. Es menja crua ben amanida, bullida o en truita.

Una ceba és una planta d'horta que té una tija amb una part a sota terra que es fa rodona i es menja, la cabeça, i una part a fora amb fulles verdes. Fa flors blanques. Quan la ceba és tendra té forma allargada i es pot menjar amb fulles i tot. Es posa a les amanides i als sofregits.


Pebrotera: Planta anual que fa flors blanques i els seus fruits són els pebrots.
Un pebrot és un fruit ample i allargat, buit per dins, de pell molt fina i de color verd o vermell. A la part on hi ha la tija que l'uneix a la planta, per dins, hi té enganxades tot de llavors petites. Es menja de moltes maneres: en amanides, fregit, en samfaina, escalivat o en truita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada